Berlijn

Cqrrelaties @ Transmediale

@ Haus der Kulturen der Welt

John-Foster-Dulles-Allee 10, 10557 Berlin, D

////////////////////////////////

Dick Reckard, An Mertens, Brendan Howell en Catherine Lenoble stellen enkele van de ideeën voor die werden ontwikkeld tijdens Cqrrelaties (spreek uit ’crummylaties, querylaties...), de laatste werksessie van Constant in Brussel. Het concept van deze werksessie was geïnspireerd op hun werk met Algolit, een Constantgroep die gefascineerd is door wat zich op de grens afspeelt tussen tekst, taal en code.
Ze experimenteerden onder meer met gereedschappen voor tekstanalyse, ontwikkeld door onderzoekers van CLiPS aan de Universiteit van Antwerpen. Aan de hand van datasets op basis van grote corpussen tekst ontwikkelden ze systemen om vrij accuraat leeftijd, geslacht en stijl van auteurs te bepalen.
Hun presentatie wordt gevolgd door de performance van het Markov Chain algoritme, met analoge technieken.

///////////////////////////////

Cqrrelations

Cqrrelations était une session de travail de deux semaines à la Vlaams-Nederlands Huis deBuren au centre de Bruxelles. Du 12 au 23 janvier 2015, on a organisé un voyage d’exploration dans la pratique de cqrréler des données. Une Cqrrelation est une notion renforcée par uneerreur de frappe. Vous (...)