Project: Algolit

Radio Algolit @ Désert Numérique #5

Radio Algolit is een performance van Nicolas Bourbaki. Op het menu: creaties met code en literatuur, geschreven, gelezen en uitgesproken door mensen en scripts, in een intieme samenwerking met andere digitale gereedschappen en platformen. De performance wordt opgenomen en heruitgezonden in een internationaal netwerk van vrije radio’s.

Deze eerste radio-uitzending is een creatie van Algolit in het kader van het festival Désert Numérique #5. De leden van Algolit delen een interesse en praktijk rond eliteratuur en vrije software. Ze verzamelen op regelmatige basis volgens de principes van de Oulipo-ontmoetingen. Ze bespreken elkaars werk, wisselen ideePen uit en schrijven/coderen samen teksten op basis van algoritmes.

Désert Numérique #5 focust op notatie : deze vertraagde overgang tussen het idee en de formalisering. Notatie wordt bekeken in al haar vormen, van recepten tot partituren, algoritmes, programma en code, scripts, regels, logische diagrammen, maps en routes, handleidingen... Alle vormen van schrijven komen aan bod die vastleggen, beperken, memorizeren, vertragen, snijden, afscheiden en die de heel Westerse relatie vormen tussen de wereld en de technologie.


@ Désert Numérique

5 Place du Cledan, FR-26340 Saint-Nazaire-le-Désert, France