Poitiers, Frankrijk

Object Score Notation/Kaleidoscope@Make Art

@ Maison de l’Architecture, Poitiers, France

////////////////////////////////

In het kader van Make Art, het internationale festival rond vrije kunsten en technologie in Poitiers, geven Simon Yuill & Dorothé Depeauw een lezing over het collaboratieve proces van software (Object Score Notation) en performance (Kaleidoscope). Thema van het festival dit jaar is « In-between design : de herontdekking van samenwerking in nieuwe mediakunst ».

Object Score Notation is een video tracking software voor live-performance die een patch-taal hanteert in de stijl van Pure Data. Object Score Notation werd ontwikkeld in het kader van Kaleidoscope, een performance-project waarbij dansers, muzikanten, actrices, beeldend kunstenaars samenwerkten met de computer als platform voor onderhandelingen.

— -

Simon Yuill is kunstenaar, schrijver en software-ontwikkelaar. Hij leeft en werkt in
Glasgow/Schotland. Zijn werk focust op praktijken en sociale onderzoeksvormen gelieerd aan vrije software en Open Source. Hij was laureaat van de Vilem Flusser Media Theory Award 2008.

Dorothé Depeauw is choreografe en danser. Ze woont en werkt in Brussel, hoofdzakelijk met Mangrove-Tentactile, rond activiteiten die samenwerking en interdisciplinariteit in dans/performance onderzoeken.

////////////////////////////////