Brussel

Gelukkig Nieuwjaar! Gelukkige Dag van het Publieke Domein!

Voor 2013 wenst Constant het allerbeste aan al wie dit bericht leest, aan de mensen en organisaties die ons steunen, inspireren, met ons werken en ons volgen!

Met onze wensen sturen we ook de enorme rijkdom mee van de kennis, informatie en schoonheid die vandaag, zoals op elke nieuwjaarsdag, vrij toegankelijk worden voor de mensheid.

Als een gevolg van het auteursrecht dat afloopt 70 jaar na de dood van de auteur, komen elk jaar op Nieuwjaarsdag, duizenden werken vrij in het publieke domein. Dat betekent dat hun inhoud niet langer het bezit is van of gecontroleerd wordt door iemand. De werken worden gemeenschappelijke schatten, die door eenieder vrij kunnen worden gebruikt voor eender welk doel.

Vandaag verwelkomen we de werken van o.a. de Brusselse auteur Neel Doff, de feministen Germaine Dulac, Violet Hunt en Tina Modotti, de sf-schrijvers Ernest Bramah, Alexander Beliaev en Nictzin Dyalhis, de romanschrijvers Robert Musil, Roberto Arlt, Stefan Zweig en Bruno Schulz, de dichters Olena Teliha en Jakob van Hoddis, de Russische futurist Daniil Kharms en vele anderen.

Vandaag bieden we u ook graag ons nieuwjaarscadeautje aan, een generatieve roman, hier te downloaden: http://constantvzw.org/publicdomainday/. De publicatie is gemaakt met Python en nltk, op basis van teksten van auteurs die we vorig jaar mochten verwelkomen.
Karen Guillorel, Clémentine Delahaut, Peter Westenberg en An Mertens performen de tekst op Radio Panik, vandaag om 17u, FM 105.4.
De print publicatie wordt voorgesteld in maart in de Koninklijke Bibliotheek, ter gelegenheid van een evenement rond Publiek Domein.

Meer info: http://wiki.openrightsgroup.org/wiki/Public_Domain_Day_2013


@ Brussel