Collision 1 : Badness and Conflict

@ Rue Gallaitstraat 80, Brussels

////////////////////////////////

Als we typografische en cartografische objecten beschouwen als "ruimtelijke ordeningen van teksten en andere grafische elementen", dan is het werk van een ontwerper het organiseren van botsingen. In een conventionele ontwerppraktijk zijn heel wat systemen aan het werk om zulke ’ongelukken’ te voorkomen. Spanningen wordt weggenomen door elementen te wissen, te vereenvoudigen en te filteren. Wat zou een manier zijn om botsingen te articuleren, in plaats van ze te vermijden ?

De eerste workshop in de serie is geïnspireerd door specifieke opvattingen van het begrip ’conflict’ en ’slechtheid’ (Conflict in software-management systemen, en ’badness’ als een parameter in TeX). We nodigen lokale en internationale deelnemers en gasten uit met een achtergrond in typografie, architectuur, cartografie, kunst, collaboratief schrijven, software-ontwikkeling en activisme. De werksessie is een mix van spelletjes, oefeningen en projectpresentaties ; een combinatie van digitale en fysieke handelingen. Samen zullen we zo de mogelijkheden van een constructieve botsing onderzoeken.

Met bijdragen van : OSP (BE), The Libre Graphics Research Unit (INT), Lafkon (DE), The People Speak (UK), La Cambre Architecture (BE), Sint Lucas Brussels (BE), Open Streetmap (INT) en anderen !

Deelname is gratis, maar meld je aan door een e-mail naar pierre@speculoos.com (maximaal 20 deelnemers).

De Collision-workshops zijn een initiatief van Pierre Huyghebaert in het kader van de Libre Graphics Research Unit. Mede mogelijk gemaakt met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

///////////////////////////////

Libre Graphics Research Unit

De Libre Graphics Research Unit (LGRU) ontstond uit een gedeelde behoefte naar reflectie op en ontwikkeling van digitale gereedschappen voor ontwerpers en kunstenaars. Dit tweejarige project is een samenwerking tussen vier medialabs : Medialab Prado (Madrid, ES), WORM (Rotterdam, NL) en Piksel (...)
The Libre Graphics Research Unit is a traveling lab where new ideas for creative tools are developed. Its diverse activities range from the practical to the theoretical via writing, research meetings, experimental prototyping, conferences and workshops. The Research Unit is an initiative of (...)