Glasgow

 !Co LAPse Kode @ CCA: Objecten als woordcontainers

@ Centre for Contemporary Arts

350 Sauchiehall Street
Glasgow G2 3JD, United Kingdom

////////////////////////////////

Kunstenaar Kirsty Stansfield en verteller An Mertens sloten hun residentie in het CCA af met een workshop voor kunstenaars en performers, waarin zij de resultaten van hun onderzoek met hen deelden.

In het kader van het CCA-programma ’Creative Lab’ exploreerden Kirsty en An drie weken lang de mogelijkheden van ’stem als voorwerp’ en ’voorwerp als stem’. De motion tracking software objscrs trad op als mediator in de ontwikkeling van concepten, methodes en spelpartituren waarin objecten, performers, code en woorden ’gelijkwaardige spelers’ zijn. Op de boekenplank lagen enkele werken die de Actor Network Theory van Bruno Latour & John Law belichten.

///////////////////////////////

Adashboard (for fiction)

Adashboard (for fiction) is de werkgroep rond An Mertens. De groep voert onderzoek naar fictie in technologie en technologie in fictie. De werkgroep is een samenvloeiing van Stitch & Split en het onderzoek dat An Mertens voerde in het kader van haar Trajectsubsidie (VGC, 2007). De groep (...)
A une époque pré-numérique An Mertens aurait été le type d’auteur aux prises avec de petites cartes dans de grands tiroirs, essayant de tout garder classé par ordre alphabétique et utilisant 100 couleurs différentes. Heureusement, elle est née dans les années septante et donc elle peut maintenant (...)